Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre MUCENICI din cocă. Puţini ştiu acest lucru. Renunţi la acest obicei?

Thursday, 09 March 2017, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

MUCENICI. Figurinele de mucenici îţi aduc bunăstare şi noroc în dragoste. Pe 9 martie, de la nicio masă nu trebuie să-ţi lipsească micile figurine specifice sărbătorii. Indiferent în ce zonă a ţării te afli, este bine să-ţi prepari tradiţionalii mucenici. Acele 40 de opturi mici preparate din aluat îţi vor aduce noroc în dragoste şi bunăstare în casă. Ele sunt un fel de garanţie a mulţumirii sufleteşti şi a liniştii în familie.

Câte pahare de vin trebuie să bea bărbaţii pe 9 martie: 44 sau 40? Iată ce spune tradiţia

Petrece cu vin mult şi vei fi în putere. De 9 martie, adună-ţi familia şi prietenii şi petreceţi împreună cu mâncare bună şi vin din belşug. Tradiţia spune că trebuie să beţi 40 de pahare de vin roşu ca să fiţi sănătoşi, puternici şi buni de muncă tot anul. Se spune că vinul reprezintă sângele vărsat al mucenicilor şi îţi conferă puterea cu care au luptat ei în noaptea osândei pentru dreapta lor credinţă. Ţine focul aprins ca să alungi răul din casă.

MUCENICI. Ce trebuie să faci pe 9 martie, de Cei 40 de Mucenici

MUCENICI. De mucenici trebuie să întinzi mese lungi şi să stai cu toţi cei dragi sufletului tău în jurul lor, până la apusul soarelui. De asemenea, ca să alungi tot răul din casă trebuie să aprinzi focul. Conform tradiţiei, îţi poţi proteja locuinţa de spiritele rele dând un ocol al casei cu cenuşă provenită de la focul de mucenici.

Tradiții și superstiții de Mucenici. Ce trebuie să faci pe 9 martie pentru a avea NOROC

Rugăciunile te ţin departe de farmece şi de vrăji. Dacă eşti supărat că îţi merge rău în viaţă, ziua mucenicilor este una dintre cele mai bune pentru a dezlega farmacele de peste an. Aşa că dis-de-dimineaţă este bine să mergi la biserica să faci rugăciuni împotriva farmacelor şi duhurilor rele. Pentru că vrăjile, farmecele şi blestemele pe care ţi le-ar putea face cineva rău intenţionat să nu-ţi tulbure liniştea, trebuie să-ţi purifici casa şi membrii familiei stropindu-i cu apă sfinţită luată de la biserică.

MUCENICI. Tot acum este bine să-ţi pui o dorinţă, pentru că ea are toate şansele să devină realitate.

Cei 40 de mucenici de la Sevastia. Tradiții de 9 martie

(w400) <h2>MUCENI

MUCENICI. De ce au mucenicii formă cifrei 8

Cifra 8 este simbol al infinitului şi al echilibrului cosmic şi pare să-şi aibă originea în neolitic, în ritualurile de marcare a anului nou celebrat la echinocţiul de primăvară, cifra 8 fiind o reprezentare plastică a zeului indo-european antropomorf.

Formă de 8 a mucenicilor mai poate fi interpretată că şi cununa pe care dumnezeu a aşezat-o pe capul fiecărui mucenic în noaptea în care au stat în lacul îngheţat.

Munteneşti sau moldoveneşti? Care MUCENICI sunt mai sănătoşi şi mai buni

(w500) <h2>MUCENI

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL