Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi. Este mai rău decât credeai

Friday, 19 August 2016, 17:19 Sursă: REALITATEA.NET

Împiedică regenerarea celulară

Atunci când soarele apune și te odihnești, organismul se regenerează. Mai exact, celulele moarte de la suprafața tenului sunt înlocuite de unele noi, cele care oferă strălucire și suplețe feței. Însă, când nu te demachiezi, celulele moarte nu mai sunt îndepărtate și se acumulează, oferind tenului un aspect obosit și fără vitalitate. În plus, celule moarte împiedică hidratarea cremelor prin intermediul cremelor și în consecință acesta se usucă.

Apar nedoritele riduri

Tot praful, fumul și alte urme ale poluării sunt îndepărtate în timpul demachierii. În lipsa acesteia, resturile de fond de ten, de praf și alte murdării se acumulează la suprafața tenului și-l afectează. Radicalii liberi din aer cauzează stres oxidativ, care duce în timp la apariția ridurilor la pierderea elasticității pielii.

Provoacă infecții ale ochilor

Ți se întâmplă des să te trezești dimineața cu urme negre în colțul interior al ochilor? Este un semn că nu te-ai demachiat corespunzător. Aceste urme pot conține bacterii, murdărie sau uleiuri care pot provoca infecții oculare și căderea genelor.

Declanșează acneea

Dacă folosești fond de ten, pudră și blush, rezistente la transfer, atunci demachierea trebuie făcută temeinic. Resturile de la aceste produse de make-up blochează porii și au ca rezultat inflamarea vaselor de sânge în obraji, cunoscută sub numele de rozacee, și apariția acneei.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL