Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci roşii în fiecare zi

Monday, 22 August 2016, 11:23 Sursă: REALITATEA.NET

Iată câteva beneficii ale roşiilor pentru organism:

Previn cancerul
Sursă de antioxidanţi puternici, precum vitaminele A, C şi licopenul, roşiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au arătat că roşiile previn cancerul de prostată, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin şi de esofag.

Menţin pielea sănătoasă
Betacarotenul care este găsit şi în morcovi, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din roşii face pielea mai puţin sensibilă la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale apariţiei ridurilor.

De asemenea, colagenul, sistemul de sprijin al pielii, este dependent de vitamina C, un alt antioxidant care previne daunele cauzate de soare, poluare, care previne ridurile şi îmbunătăţeşte textura.

Oase puternice
Calciul şi vitamina C din roşii, ambele sunt foarte bune pentru repararea şi consolidarea oaselor. Lipsa de licopen din dietă unei femei aflate la menopauza este strâns legată de apariţia osteoporozei. Licopenul se pare că îmbunătăţeşte masa osoasă, de aceea consumul de roşii este o modalitate foarte bună de a lupta împotriva osteoporozei.

Reglează tensiunea arterială
Un aport scăzut de sodiu este esenţial pentru scăderea tensiunii arteriale, dar la fel de important este şi creşterea aportului de potasiu, mineral care ajută vasodilataţia.

Păstrează inima sănătoasă şi previn bolile cardiovasculare
Conţinutul de fibre, potasiu, vitamina C şi colina din roşii, toate ajută la păstrarea sănătăţii inimii. Acestea ajută la scăderea colesterolului. Astfel, incluzând roşiile în dietă poţi preveni atacul de cord, dar şi accidentul vascular cerebral.

Reglează zahărul în sânge
Roşiile sunt o sursă de crom, acesta ajutând la reglarea zahărului din sânge. De asemenea, şi fibrele au acelaşi efect.

Sursa: bzi.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL