Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce probleme pot genera ședințele prelungite de somn în mijlocul zilei

Wednesday, 11 September 2019, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de cercetători a realizat un studiu care ne atrage atenția că ar trebui să acordăm mai multă importanță orelor dormite în exces. Chiar dacă acest obicei poate fi unul plăcut, mai ales după o săptămână grea de muncă, implică o serie de riscuri pentru sănătate.

„Asta nu înseamnă că prea mult somnul te va ucide în mod direct - dar dacă petreci mult timp în pat, poate fi un semn sau un simptom al unei probleme de sănătate care stă la baza sau ar putea să înrăutățească problemele existente", a declarat Chun Shing Kwok, unul dintre autorii studiului.

Cât ar trebui să dormi, potrivit specialiștilor

Specialiștii au ajuns la concluzia că respectarea orelor recomandate de somn (șapte – opt ore pe noapte) ar putea reduce semnificativ problemele de sănătate mai târziu în viață.

Pentru a ajunge la această concluzie, aceștia au analizat 75 de studii anterioare care au înregistrat atât calitatea și durata somnului, cât și riscul de boli asociate cu acesta. În total, studiile au adunat date de la aproximativ trei milioane de participanți.

Iar rezultatele au arătat că o medie de zece ore de somn pe noapte este asociată cu o creștere de 30% a riscului de moarte prematură, în comparație cu un program de șapte ore.

De asemenea, aceeași medie de zece ore de somn este echivalentă cu o creștere de 56% a riscului de accident vascular cerebral și o apreciere cu 49% a bolilor cardiovasculare. În același timp, calitatea slabă a somnului a fost legată de o creștere cu 44% a riscului de boli de inimă coronariene.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL