Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce le-a cerut ÎPS Teofan credincioşilor, în Săptămâna Mare. Nu are legătură cu mâncarea!

Saturday, 23 April 2016, 15:18 Sursă: REALITATEA.NET

 "În această săptămână, dacă se poate, să scoateți televizorul din priză. Nu o să pierdeți mare lucru! Vă mai limpeziți puțin mintea și auzul, și cugetul. O să avem vreme după Paști și pentru aceste bucurii pământeni cu grija să alegeți din ceea ce vedeți pe micul ecran doar ceea ce nu vă vatămă în sufletul dumneavoastră. Introduceți, așadar, în dimensiunea Postului, cel puțin din ultima săptămână, această asceză a ochilor și anume: lăsați televizorul la o parte!", a afirmat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

ÎPS Teofan a cerut, de asemenea, ca toți credincioșii să meargă mai mult la biserică și să fie mai evlavioși.

"Vă adresez rugămintea, vă adresez îndemnul ca săptămâna care vine să fie, cât se poate, cum zic cei de la școală, o săptămână altfel, în care inima noastră, mintea noastră, cugetul nostru să aibă un alt ritm. Ne ocupăm, slavă Domnului!, de-a lungul întregului an de cele ale noastre. În această săptămână, însă să ne împlinim obligațiile pe care le avem fiecare la locul de muncă, dar să încercăm și, dacă încercăm, să reușim să introducem mai mult Cer, mai multă evlavie în cursul vieții noastre", a recomandat înaltul prelat.

ÎPS Teofan oficiază în fiecare an slujba de Sfântul Gheorghe la Botoșani, în condițiile în care Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este patronul spiritual al municipiului reședință de județ.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL