Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce înseamnă o greutate normală?

Monday, 31 August 2015, 13:38 Sursă: REALITATEA.NET

Ce inseamna o greutate „normala", asadar? Densitatea osoasa, volumul de masa musculara, constitutia fizica, toate influenteaza rezultatele de pe cantar, astfel ca o persoana cu un corp armonios si intr-o forma fizica de invidiat poate cantari la fel cu o alta care are aceeasi inaltime, dar un procent de grasime periculos pentru sanatate si un aspect inestetic.

Pentru a sustine ideea ca greutatea nu este decat un numar si ca fiecare dintre noi „purtam" kilogramele in mod diferit, revista Marie Claire (editia australiana) a tiparit imaginea de mai jos, cu 6 femei care au toate aceeasi greutate - 70 de kilograme - dar care, in mod evident, au inaltimi, forme si aspect cu totul diferite.

Concluzia: nu exista o greutate normala, generic vorbind, ci doar greutatea optima pentru tipul tau de conformatie, pentru varsta ta, pentru felul in care te simti tu bine si in care raspunde organismul tau la un anumite numar de kilograme. Nu te mai speria de numarul prea mic de kilograme al prietenelor tale sau de numarul prea mare de kilograme aratat de cantar! Ai grija de tine, mananca sanatos, fa sport in mod regulat si urmareste nu atingerea unor idealuri absurde, ci doar armonia formelor si un corp pe care sa il privesti cu placere.

Mai multe pe Divahair.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL