Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce înseamnă când găsești două gălbenușuri într-un ou

Tuesday, 28 November 2017, 22:24 Sursă: REALITATEA.NET

Acestea sunt o referință destul de evidentă la fertilitate, așa că majoritatea acestor superstiții au legătură cu reproducerea și averea.

Care este motivul pentru care găsești două gălbenușuri într-un ou?

Cea mai cunoscută superstiție legată de două gălbenușuri într-un ou este că vei rămâne însărcinată, poate chiar cu gemeni. Superstiția se răsfrânge și asupra persoanelor pe care le cunoști. În tradiția Wiccan, gălbenușul dublu este cunoscut ca un semn de noroc. Iar conform credințelor norvegiene antice, un ou cu două gălbenușuri înseamnă că cineva din familia ta este pe cale de a trece pe cealaltă lume.

De ce apar ouăle cu două gălbenușuri?

Acestea apar atunci când găina ovulează de două ori în succesiune rapidă. Gălbenușul (ovocit în acest punct) este eliberat în oviduct (tubul uterin al găinii) înainte ca gălbenușul anterior să aibă șansa de a se desprinde. Așa că se formează o singură coajă în jurul celor două gălbenușuri. Gălbenușul dublu apare de obicei de la găinile tinere cu un sistem reproducător imatur, a cărui sincronizare nu a fost perfecționată. Poate fi, de asemenea, o trăsătură ereditară la găinile mai mari, scrie eva.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL