Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce fac musulmanii în dormitor în noaptea nunţii. Tradiţia care şochează întreaga lume

Saturday, 15 June 2019, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Nunta la musulmani. În noaptea nunţii este dată o mică petrecere celor câţiva musafiri rămaşi la casa familiei mirelui după care urmează ceremonialul religios al căsătoriei, condus de un iman.

Mai demult cununia oficială putea fi ţinută oricând după cununia religioasă însă în zilele noastre cununia religioasă se poate face numai după cununia oficială. Cununia oficială se face de obicei în ziua în care familia mirelui şi familia miresei se adună pentru a face cumpărăturile pentru nuntă.

Apoi urmează inspectarea patului nupţial mai precis a cearşafului. Cearşaful pătat cu sânge este o dovadă a virginităţii miresei. O mătuşa a mirelui sau o femeie apropiată acestuia, responsabilă cu organizarea nunţii constată dacă mireasă a fost virgină sau nu şi transmite vestea celor două familii.

Uneori, dacă mireasase dovedeşte a nu fi fost virgină în noaptea nunţii, acesta este trimisă înapoi părinţilor şi nunta se întrerupe, scrie fresh-start.pro.

În ziua de după nuntă este cunoscută sub diferite numiri: ziua vălului, dezvelirea feţei, punerea năframei sau acoperirea capului. Şi la acest ceremonial participă doar femei şi semnifică trecere miresei în rândul femeilor căsătorite.

Mai demult, de ziua vălului, mireasa era dusă la fântână satului să scoată apă, apoi era pusă să frământe aluat şi să prepare dulciuri, în general produse de patiserie şi toate acestea pentru a aduce bunăstare în noua familie. Acest obicei de ziua vălului miresei este mai rar practicat în zilele de azi, nunta terminându-se odată cu plecarea invitaţilor din noaptea nunţii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL