Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce este OTRAVA VX, cea cu care a fost ucis Kim Jong-Nam. Substanţă de DISTRUGERE ÎN MASĂ

Friday, 24 February 2017, 21:54 Sursă: REALITATEA.NET

Experţii spun că nu poate fi folosită în scopuri comerciale. Totuşi, substanţa poate fi găsită sub formă de lichid, de cremă sau în stare gazoasă.

"VX nu este ceva ce poţi face în propria bucătărie. Este ceva fabricat în mod sofisticat, într-un laborator de arme chimice”, a spus Bruce Bennet, un cercetător senior în apărare al RAND Corporation din California.

Se crede despre Coreea de Nord că are al treia cel mai mare stoc de arme chimice, potrivit proiectului Nuclear Threat Initiative/ Iniţiativa Ameninţării Nucleare, care analizează armele de distrugere în masă, relatează mediafax.ro.

Analiştii din Coreea de Sud au identificat substanţele Sarin şi VX ca fiind punctele centrale ale programului nord-coreean de arme chimice.

Substanţa VX, în stare lichidă, poate fi absorbită de corpul uman prin piele sau contactul cu ochiul şi nu se evaporă cu uşurinţă.

După senzaţia de ameţeală şi greaţă, expunerea la VX progresează rapid spre convulsii şi insuficienţă respiratorie înainte de deces, potrivit Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor din Statele Unite (CDC). Poate fi fatală după 15 minute. 

Şeful Poliţiei din Malaezia, Tan Sri Khalid, a declarat că autorităţile intenţionau să cerceteze aeroportul din Kuala Lumpur, dar şi alte locaţii pe care suspecţii le-au vizitat, de ”materiale radioactive”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL