Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce dosare au instrumentat procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru

Tuesday, 04 July 2017, 10:07 Sursă: REALITATEA.NET

Șefa DNA a susținut că Doru Țuluș a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile, existănd astfel "o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea sa este afectată". Totodată, Mihaela Iorga Moraru este acuzată că nu a înregistrat un denunț și nu l-a prezentat spre repartizarea procurorului-șef al Secției din care făcea parte.

Varianta "pe surse" care a circulat în spațiul public în ultima perioadă este că Laura Codruța Kovesi a luat această decizie după ce Țuluș a refuzat să fie testat cu aparatul de detectat minciuni, în cadrul anchetei interne privind înregistrările cu șefa DNA.

Totodată, aceleași surse susțins că Doru Țuluș este considerat un apropiat al fostului procuror-șef al DNA, Daniel Morar. De asemenea, la momentul numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea parchetului anticorupție, acesta s-a aflat în capul listei cu procurori care au protestat față de această decizie a lui Victor Ponta.

Doru Țuluș este cunoscut pentru faptul că a instrumentat mai multe dosare importante de-a lungul carierei sale, printre care se numără dosarul Transferurilor, în cadrul căruia au fost anchetați greii fotbalului românesc, dosarul Poșta Română, dar și cele ale fostului premier Adrian Năstase, respectiv dosarul Trofeul Calității și dosarul Zambaccian.

La rândul ei, Mihaela Moraru s-a ocupat de denunțul Elenei Udrea împotriva fostului adjunct al SRI Florian Coldea, de dosarul afaceristului Ștefan Rădulescu, dar și de dosarul Microsoft, în care s-a cerut încuviințarea urmăririi penale față de nu mai puțin de 8 foști miniștri.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL