Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce boli anunță cu mult timp înainte înroșirea ochilor sau ploapele căzute

Wednesday, 10 January 2018, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

Ochii sunt singurul loc unde se poate vedea un nerv, o arteră, o venă, fără să fie nevoie de nicio tăietură. Astfel, procesele pe care le remarcăm analizând ochii se petrec probabil şi în restul organismului.

Lista bolilor sistemice care au manifestări la nivelul ochilor este una lungă: pe lângă diabet şi boli cardiovasculare, aceasta include anevrismele, SIDA, cancerul şi boli rare ereditare.

Oftalmologul Ruth D. Williams, purtator de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie este de părere că toată lumea trebuie să facă un control oftalmologic complet până la vârsta de 40 de ani.

Recent, experţii au observat că şi problemele creierului pot fi observate în dimensiunea vaselor de sânge din spatele ochilor chiar şi în cazul copiilor.

Iată care sunt semnele de boală pe care le poți observa singur:

- Ochii roșii: dacă unul din aceștia se sparge, sângele poate inunda albul ochiului. O hemoragie subconjuctivală poate fi cauzată de o lovitură în ochi, dar în majoritatea cazurilor nu are cauze evidente. În unele situații, aceasta poate semnala o hipertensiune arterială severă sau o afecțiune hematologică.

- Ochii bulbucați: deși aceasta poate fi o trăsătură de familie, în unele cazuri poate indica o afecțiune tiroidiană.

- Pleoapele căzute: această stare poate fi un simplu semn al îmbătrânirii insă, sunt cazuri în care semnalează prezența unei tumori cerebrale sau a unei afecțiuni neutomusculare. Aceasta se manifestă prin slăbirea musculaturii.

- Îngroșarea pleoapei: în unele cazuri , foarte rare, îngroșarea sau deformarea pleopei este un semn de neutofibromotoză, o boală ereditară caracterizată de prezența unor tumori, care pot apărea la nivelul oricărui organ, inclusiv pe nervii oculari.

- Ochii galbeni: reprezintă bolile ficatului, inclusiv hepatita și ciroza.

Conform site-ului doctorulzilei.ro, dacă observi un semn din acestea, consultă cât mai repede posibil un doctor pentru a depista cu exactitate ce probleme ai.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL