Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce boală ascunde pofta de ciocolată

Monday, 04 April 2016, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Multe femei simt nevoia să mănânce ciocolată mai ales atunci când sunt la menstruație. Chiar dacă este o poftă firească, uneori poate ascunde o lipsă de magneziu. Nu te gândi că tu ai suficient din acest mineral, pentru că nu ai simptome. Dacă mănânci multe alimente procesate, sunt șanse mari să ai această problemă de sănătate. Chiar și oamenii care consumă multe fructe și legume pot avea lipsă de magneziu, pentru că aceste alimente au foarte multe pesticide care absorb nutrienții importanți.

Când te stresezi, nivelul de magneziu scade, când mănânci prea multe dulciuri, organismul folosește mai mult magneziu, pentru a-l procesa, potrivit theheartysoul.com. Antibioticele, anticoncepționalele și multe alte medicamente au același efect, așa că sunt mari șanse să ai nevoie de suplimente cu magneziu, scrie unica.ro.

De unde poți lua magneziu

Ciocolata are foarte mult magneziu, iar dacă simți nevoia să o consumi constant, este posibil să ai nevoie de acest mineral. Ciocolata este, de altfel, una dintre cele mai bogate surse de magneziu, 30 de grame având aproximativ 41 de mg de magneziu. Dacă simți că ai nevoie de acest nutrient, mai poți include în alimentație legumele cu frunze verzi, semințele, mai ales cele de dovleac si de in, nucile, fasolea, peștele și bananele. Smochinele, căpșunii, grepfrutul sau avocado au, de asemenea, mult magneziu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL