Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce a fost mai întâi, oul scump sau găina scumpă? Ministrul Daea a găsit răspunsul

Wednesday, 22 November 2017, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Am vizitat câteva magazine și am văzut realitatea. De ce s-au scumpit aceste produse și, în principal, ouale? Ne-am dus în ferme și am discutat cu reprezentanții fermelor. Împreună am analizat elementele de cost de producție. Pentru a ajunge oul în piață, trebuie să fie în primul rând îngrijită găina respectivă, pastrat mediul necesar pentru a realiza ceea ce fermierul și-a propus", și-a început expunerea ministrul Agriculturii.

Toate elementele de cost de producție, care înseamnă furaj, energie, mecanisme, duc prețul oului la 36 de bani, a arătat Petre Daea.

"De la costul de producție, oul pornește la drum, trebuie ambalat, sigilat, etichetat, îl aduc ei în magazine la circa 52 de bani. De aici și până la 1 leu am căutat explicațiile, pe unele le-a am găsit, pe altele nu", a continuat ministrul Agriculturii.

Negăsind toate explicațiile pentru scumpirea ouălor, ministrul Daea spune că a solicitat spirijin la Consiliul Concurenței și acum așteaptă rezultatele acestei analize cu privire la acțiunile marilor magazine.

"Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preț, era aproape să rupă și tavanul la unele magazine, noi nu putem sta indiferenți în fața acestei situații, în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit. Sper ca aceste explicații să contribuie la o liniștire a prețului și, de ce nu, la o scădere. Nu mai am nimic de adăugat vis a vis de explicațiile pe care mi le cereți, chiar dacă m-au determinat să fac unele metafore, atunci când oamenii se privesc în ochi și dorința de cunoaștere crește...", și-a încheiat expunerea despre ouă ministrul Petru Daea.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL