Ce a declarat Macron despre reforma Justiției demarată de PSD

Thursday, 24 August 2017, 20:49, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Franței, Emmanuel Macron, aflat joi în prima lui vizită oficială în România, a spus ca proiectul de reformă din Justiție nu este compatibil cu lupta anticorupție.

Adaugă părerea ta

Macron a susținut în fața comunității franceze adunate la Ambasada Frantei că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Mihai Tudose, cu care a avut azi întâlniri, l-au asigurat că proiectul va fi corectat în așa fel încât România să nu se abată de la lupta anticorupție.

În discursul de la ambasadă, Macron a spus că noul proiect de modificare a Legilor Justiției e incompatibil cu lupta anticorupție și că a primit asigurări de la Iohannis și Tudose că acesta va fi corectat.

"Am vorbit cu președintele și cu premierul despre proiectul privind reforma Justiției, care nu este compatibil cu voința noastră de a lupta contra corupției. Amândoi mi-au garantat dorința lor de a continua munca începută, de a reduce corupția în țară, un angajament puternic, și că toate contrasemnalele care pot fi ridicate să poata fi corectate", a spus Macron, potrivit Ziare.com.

Anterior, USR i-a transmis presedintelui francez sa ia atitudine fata de intentia Guvernului de a modifica legile Justitiei.