CCR a amânat sesizarea Opoziţiei pe legea privind Secţia pentru anchetarea magistraţilor

Wednesday, 27 February 2019, 07:41, Sursă: REALITATEA.NET

Judecătorii constituționali au amânat pentru data de 13 martie sesizarea Opoziției pe legea privind Secția pentru anchetarea magistraților.

Adaugă părerea ta

UPDATE: Curtea Constituţională a amânat, pentru 13 martie, sesizarea PNL şi USR în legătură cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizarea PNL şi USR referitoare la Legea privind sistemul public de pensii.

Potrivit sesizării, dispoziţiile criticate ca fiind neconstituţionale privesc condiţionarea dreptului la pensie al angajatului de îndeplinirea de către angajator a obligaţiei fiscale de achitare a contribuţiilor reţinute angajatului prin stopaj la sursă. Astfel, este deschisă posibilitatea încălcării dreptului constituţional la pensie al angajatului, fără ca acest lucru să fie determinat de neîndeplinirea unei obligaţii aflată în sarcina angajatului, susţin semnatarii, conform agerpres.ro.

PNL şi USR mai susţin că prin lege este instituită o discriminare nejustificată între persoanele cu dizabilităţi care urmează să beneficieze de pensie, fiind aplicată o măsură de reducere a stagiului de cotizare minim doar pentru o anumită categorie de persoane şi nu pentru toţi cetăţenii cu nevoi speciale.

Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, şi sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor.

În decembrie 2018, PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 90/2018 referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor.