Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul Caracal. Dăncilă: "Lucrăm pe mai multe planuri, pentru a afla adevărul"

Wednesday, 31 July 2019, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

Corpul de control al premierului a început de marţi acţiunea de control pentru verificarea modului în care au acţionat structurile Ministerului Afacerilor Interne în cazul de la Caracal, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, se lucrează pe mai multe planuri pentru a se afla adevărul în cazul crimelor din Caracal:

"În ultimele zile am luat o serie de decizii, în urma tragediei de la Caracal. Lucrăm pe mai multe planuri, atât pentru a afla adevărul, cât şi pentru a preîntâmpina în viitor situaţii similare. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a avut deja în această dimineaţă discuţii cu structurile din subordine. Corpul de control al primului-ministru a început deja de ieri acţiunea de control pentru verificarea modului în care au acţionat structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar şi relaţionarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în situaţii de urgenţă. Românii trebuie să continue să creadă în Ministerul Afacerilor Interne. Este datoria acestei structuri să asigure siguranţa oamenilor. Avem în Ministerul Afacerilor Interne mulţi profesionişti, oameni care îşi fac datoria şi care se bucură de respect şi apreciere. Însă toţi cei pentru care nu primează interesul cetăţeanului trebuie să plece. Grupul de lucru, constituit pentru îmbunătăţirea legislaţiei şi procedurilor de răspuns la situaţii de urgenţă, lucrează deja şi în cel mai scurt timp va veni cu propuneri de modificare a legislaţiei", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că toţi cei care nu şi-au făcut datoria "vor fi aspru sancţionaţi", iar Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de agresiune, viol, privare de libertate şi crimă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL