Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Caz înfiorător, la Iaşi. Un băiat şi bunica sa, înjunghiaţi în curte de un bărbat mascat

Thursday, 17 March 2016, 10:32 Sursă: REALITATEA.NET

Femeia se afla acasă împreună cu nepoţelul, un băiat în vârstă de 14 ani, şi ascultau muzică şi se uitau la telefon. Băiatul a fost cel care a ieşit primul în curte, iar în acel moment, bărbatul s-a îndreptat spre băiatul în vârstă de 14 ani şi i-a aplicat mai multe lovituri. Bunica acestuia a ieşit şi ea din casă şi amândoi au încercat să-l imobilizeze pe agresor, însă acesta a continuat să le aplice mai multe lovituri cu cuţitul. După ce a lovit victimele, agresorul a fugit.

Poliţiştii au precizat că se fac cercetări pentru identificarea persoanei în cauză. Aceştia au precizat că, iniţial a fost vorba despre in­fracţiunea de violare de domiciliu şi lovire şi alte violenţe, însă încadrarea a fost schimbată în tentativă de omor.

"A fost schimbată încadrarea juridică, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal", a precizat Mădălin Ţăranu, comi­sar şef în cadrul Poliţiei.

Primarul comunei a precizat că în jurul orei 15.30, individul nu a fost prins de poliţişti. Acesta are bănuiala că individul a acţionat din răzbunare.

"Este prima oară când se în­tâmplă aşa ceva la noi în comună. Individul era mascat şi nu se ştie cine este. Cel mai probabil a acţionat din răzbunare. Sigur nu era la furat", a precizat Iulian Chirilă, prima­rul din Ţigănaşi.

Cele două victime au fost preluate de un echipaj SMURD şi aduse la spitalele din Iaşi unde au fost operate.

"Femeia prezenta mai multe plăgi înjunghiate şi a intrat direct în sala de operaţie. Plăgile nu erau profunde, nu exista risc vital. În prezent, starea pacientei este stabilă, ea fiind internată în Clinica de Chirurgie 1 de la Spitalul «Sfântul Spi­ridon»", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Minorul a fost înjunghiat cu cruzime de către agresorul mascat, necesitând, de asemenea, îngrijiri medicale.

"Un băiat din mediul rural s-a prezentat cu plăgi înjunghiate multiple la nivelul capului şi la nivelul toracelui pe partea stângă, prin agresiune fizică. Pacientul a fost supus intervenţiei chirurgicale, cu drenaj la nivelul toracelui, cu explorarea şi sutura plăgilor de la nivelul capului şi celelalte plăgi toracice. În momentul de faţă, starea lui este bună, este internat în Serviciul de Chirurgie, va mai rămâne spitalizat până când starea lui va permite externarea. Momentan, acesta este pe tratament cu antibiotic", a precizat doctorul Că­tălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL