Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz grav în Capitală. Tânăr cu arsuri pe 50% din corp n-a găsit loc la niciun spital de arși

Sunday, 05 January 2020, 14:46 Sursă: Realitatea.NET

"Pacientul are arsuri pe 50% din suprafața corporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are și un politraumatism, nu este doar ars. Nu a existat niciun loc la un spital de mari arși în București și este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, familia tânărului dorește să îl transfere în străinătate pentru a fi tratat.

De altfel, Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, a scris pe pagina sa de Facebook că pacientul nu a putut fi transferat din cauza birocrației.

„Deși anul trecut am ajuns cu Ministerul Sănătății, după un an de parlamentări, la un acord și a fost elaborat un mecanism de transferare în străinătate a pacienților cu arsuri grave care nu pot fi tratați în România, ordinul de ministru, aprobat de Sorina Pintea, nu a mai fost publicat niciodată în Monitorul Oficial pentru că nu a avut și restul de semnături de pe traseul de avizare. A picat guvernul, a picat și OMS-ul, adică n-a mai apucat să fie dat. Suntem exact în situația de la Colectiv în privința transferurilor arșilor. Totul e în pixul ministrului bolii și al secretarilor săi de stat”, a scris Grecea pe pagina sa de Facebook.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-05 20:21:39
Incompetenta, rautate, dezbinare, coruptie, prostitutie, sabotaj, ...

... astea sint tratamentele aplicate romanilor in ultimii 30 de ani de la impuscarea lui ceausescu !

Alte articole din: ACTUAL