Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Căutările pilotului dispărut pe 6 august, restrânse. Arafat: Nu este un abandon, ci o reorganizare

Sunday, 16 August 2015, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

În cursul zilei de duminică au fost finalizate căutările extinse pe traseele și zonele montane din județele Brașov, Prahova, Argeș, Buzău, Dâmbovița, Sibiu, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite împreună cu reprezentanții tuturor forțelor implicate în misiune și piloții civili ai aerodromului.

"Este o reorganizare cu fiecare judeţ, cu specialiştii care acum vor avea asta ca misiune permanentă în zonele montane. Nu este un abandon, ci o reorganizare", a spus Arafat, la Realitatea TV.

 

Potrivit documentului citat, duminică seara va avea loc o ședință operativă privind misiunile desfășurate până în prezent, iar începând de luni căutările pilotului aeroplanului dispărut pe data de 6 august vor trece în faza de misiune permanentă asigurată de către structurile de jandarmerie montană și salvamont, în colaborare cu vânătorii de munte și lucrătorii Ocoalelor Silvice.

Totodată, coordonarea misiunilor de căutare va fi preluată de la Centrul mobil înaintat din Predeal la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, prin Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Toate informațiile și indiciile referitoare la dispariția acestui planor vor fi verificate în continuare.

Pentru căutarea pilotului aeroplanului dispărut, în ultimele zece zile au fost mobilizate, zilnic, aproximativ 900 de forțe, ajungând în unele perioade la peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, polițiști, militari și voluntari, care au avut la dispoziție peste 180 de mijloace de căutare terestre — autospeciale de teren, ATV-uri și șenilate, dar și mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI și MApN, avioane aparținând Aeroclubului României și drone performante puse la dispoziție de către voluntari din sectorul privat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL