Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câţi dintre români mai fac cumpărături la magazinele de cartier

Wednesday, 07 October 2015, 15:41 Sursă: REALITATEA.NET

Supermarketul este locul preferat de cumpărături pentru 83,6% dintre români, în timp ce prețul continuă să fie criteriul principal în alegerea locului pentru cumpărături (75,2%), arată un studiu realizat la cererea Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Potrivit studiului, 66% dintre respondenți preferă produsele românești.

Pe de altă parte, 65,2% dintre români declară că se aprovizionează și de la magazinele de cartier, iar 45,2% din piețele agro-alimentare.

Prețul continuă să fie elementul primordial în alegerea locului pentru cumpărături (75,2%), în timp ce pentru 65,1% dintre români criteriul principal este calitatea produselor, iar pentru 58% contează distanța față de locuință.

Majoritatea românilor (72,6%) vede în supermarketuri un catalizator pentru economia națională, iar 74,4% consideră că acestea stimulează dezvoltarea orașelor. De asemenea, 82,6% dintre respondenți consideră că supermaketurile creează locuri de muncă pe plan local, în timp ce 10,7% cred că, dimpotrivă, le distrug. Conform sondajului, 54,65% dintre intervievați apreciază că supermarketurile oferă salarii mai mari angajaților decât micile magazine, în timp ce 18,4% nu sunt de acord cu această afirmație.

Potrivit sondajului, majoritatea românilor (71,5%) este de părere că supermarketurile comercializează produse mai ieftine decât magazinele mici sau decât piețele iar 84,1% spun că în supermarketuri se găsesc mai multe produse la prețuri reduse decât în alte magazine.

Cei mai mulți respondenți (64,9%) consideră că supermarketurile îi ajută să economisească, în timp ce 22,8% dintre ei cred că îi sărăcesc.

Majoritatea românilor (65,9%) cred că produsele alimentare românești sunt mai bune calitativ decât cele străine, 27% sunt de părere că acestea sunt comparabile calitativ, în timp ce doar 4,6% spun că cele românești sunt mai proaste. În același timp, 39,7% dintre români afirmă că produsele alimentare românești sunt la fel de scumpe precum cele străine, iar 28,8% consideră că produsele autohtone sunt chiar mai scumpe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL