Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câţi bani au cheltuit românii care au mers la mare în primul weekend din septembrie

Monday, 07 September 2015, 13:17 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 120.000 de români au mers la mare în primul weekend din septembrie, cel mai aglomerat sfârşit de săptămână de septembrie ultimii doi ani. Oamenii au cheltui aproximativ 24 de milioane de lei (5,5 milioane de euro), anunţă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Din cele 6.144 de locuri scoase la vânzare prin programul "Litoralul pentru toți", s-au vândut peste 90%, comparativ cu 70% anul trecut, în primul weekend din septembrie.

 "Cheltuielile pentru mâncare și distracție au scăzut considerabil față de vârful de sezon, când pentru o zi de litoral un turist trebuia să aibă în buzunar minim 150 de lei. Acum, pentru două zile pe litoral, incluzând cazarea și masa, un turist a cheltuit, în medie, 200 de lei, aproape cât îl costă transportul până la mare", a explicat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

Programul "Litoralul pentru toți", susținut exclusiv de hotelierii din stațiunile de la mare, se desfășoară în perioada 31 septembrie - 11 octombrie și pune la dispoziția turiștilor locuri cu tarife reduse cu până la 60%.

Astfel, în vreme ce o vacanță de șase nopți la un hotel din Mamaia costă 235 de lei la două stele și 265 de lei la trei stele, în sudul litoralului ajung la 180 de lei la două stele și la 200 de lei la trei stele.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL