Câte ȘCOLI sunt ÎNCHISE în București din cauza gripei. Anunțul Inspectoratului Școlar

Monday, 10 February 2020, 11:19 Sursă: realitatea.net, agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

 

Dintre acestea, majoritatea, adică 25, au cursurile suspendate parțial. Celelalte două școli care au cursurile suspendate integral pentru dezinfecţie sunt unități de învățământ private, precizează ISMB. La nivelul Capitalei funcționează 418 unități de învățământ preniversitar.

Gripa a ucis în actualul sezon 23 de oameni. Până în prezent, au fost raportate la nivel national 7.022 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii. Numărul este aproape dublu fata de cele raportate in saptamana precedenta - 3.645 de cazuri, si fata de cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent - 3.455 de cazuri. Epidemia de gripă a fost declarată la nivel național pe 6 februarie, după ce a fost raportat și al 18-lea deces din cauza gripei - un băiețel de un an și jumătate, nevaccinat. Până luni, 5 copii au murit, toți cu conditii medicale pre-existente și nevaccinați antigripal: băiețel de 2 ani, în București, fetiță de 11 luni din jud. Vaslui, băiat de 12 ani din București, băiat de 4 ani din jud. Cluj, băiețel de 1 an si 6 luni, din jud. Neamț.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis săptămâna trecută o notă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi în contextul epidemiei de gripă.

Potrivit MEC, personalul medical din unităţile de învăţământ trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL