Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Voicu, din nou în fața instanței. Acesta este acuzat de abuz în serviciu

Tuesday, 16 February 2016, 10:11 Sursă: REALITATEA TV

Cătălin Voicu riscă să fie condamnat într-un nou dosar de corupție, după ce a fost eliberat condiționat, săptămâna trecută, din Penitenciarul Găești, acesta beneficiind de o scurtare a pedepsei cu 180 de zile, după ce a scris şase lucrări ştiinţifice. Alte 116 zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar. 

Voicu a fost condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, din care a executat mai puţin de trei. Voicu a fost acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști, pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

În explicațiile date în legătură cu cărțile scrise, Voicu a spus că a scris și că a început al Patrulea Război Mondial, în opinia sa, odată cu recentul conflict turco-rus, asta în condițiile în care consideră că al Treilea Război Mondial a fost Războiul Rece.

Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluției din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiției drept coordonatorul științific a cinci din cele șase lucrări publicate de Cătălin Voicu. Pentru cea de-a șasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Știre în curs de actualizare. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL