Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât de eficiente sunt tratamentele alternative pentru albirea dinților

Tuesday, 10 September 2019, 12:14 Sursă: REALITATEA.NET

Procesul de albire atacă dinții

Mulți oameni preferă să apeleze la leacuri și trucuri băbești când vine vorba despre albirea dinților, pe premisa că un tratament de albire le va afecta în mod negativ dantura. Însă, acest lucru nu este adevărat.

„Albirea cu produse realizate de către producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților", potrivit medicilor stomatologi.

Odată făcută procedura de albire, dinții nu se vor mai îngălbeni niciodată

Culoarea dinților este influențată de o mulțime de factori, cum ar fi stilul nostru de viață. Astfel, procesul de albire nu va dura la nesfârșit, mai ales dacă nu urmezi câteva reguli simple, cum ar fi: fără țigări, fără băuturi colorate, fără dulciuri în exces. De asemenea, trebuie să respecți și pașii de igienă recomandați de dentist, precum spălarea pe dinți după fiecare masă.

Bicarbonatul de sodiu - ingredientul minune care îți albește dinții instant

Cea mai populară soluție băbească de albire a dinților, în care foarte mulți încă mai cred, este bicarbonatul de sodiu. În realitate, însă bicarbonatul de sodiu nu ajută cu adevărat la albirea dinților.

„Spălarea dinţilor ocazional, adică maximum o dată pe săptîmână, cu bicarbonat de sodiu nu reprezintă un pericol pentru dinţi", a zis medicul ortodont Mihaela Dan. „Însă folosirea zilnică poate fi foarte dăunătoare, căci bicarbonatul este foarte abraziv şi afectează smalţul dinţilor".

Albirea dinților se poate face și cu lămâie sau căpșune

Iată un mit care este parțial adevărat. Într-adevăr, lămâia și căpșunele conțin substanțe active care pot contribui la albirea dinților, însă trebuie să știi că, pe termen lung, această metodă de albire îți poate afecta smalțul la fel de mult precum substanțele chimice de albire a dinților. Prin urmare, nu apela nici la lămâie, nici la căpșune prea des, dacă vrei să ai grijă de sănătatea dinților.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL