Carmen Adamescu: Soţul meu a decedat cu 2 gardieni la uşă şi nicio persoană care să-i ţină lumânarea

Wednesday, 25 January 2017, 18:45 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE. În replică, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a trimis pe adresa redacției Realitatea.net un răspuns adresat fostei soții a tatălui sau, care poate fi citit mai jos.

Redăm, în continuare, cele două puncte de vedere.

Carmen Adamescu: "În seara zilei de 23 ian. 2016 soţul meu, cunoscutul om de afaceri Dan Adamescu, a decedat pe patul unui spital privat, având doi gardieni la uşă şi nicio persoană dragă şi apropiată care să-i ţină lumânarea.

Chiar dacă ne aflăm în proces de divorț, acest eveniment nefericit m-a afectat profund, întrucât l-am pierdut pe cel care, vreme de mai bine de 22 de ani, a fost soţul şi partenerul meu, bărbatul pe care l-am iubit, respectat şi susţinut chiar şi după ce ne-am despărţit. Deşi nu sunt televizate, lacrimile de pe obrajii şi din sufletul meu sunt cele ale femeii pe care şi el a iubit-o şi preţuit-o atâta timp.

Chiar dacă decesul a survenit pe timpul detenţiei, soţul meu, Dan Adamescu, are dreptul la o înmormântare pe măsura contribuţiilor pe care le-a adus la dezvoltarea mediului de afaceri românesc. De aceea, împreună cu sora sa, Doamna Călinescu Eugenia Constanze, îi informez pe toţi cei care l-au preţuit şi apreciat pe Dan Adamescu că trupul său neînsufleţit va fi depus la Biserica Domnița Bălașa unde, începând cu orele 18:00, îi vor putea prezenta omagiile şi îşi vor putea lua rămas bun de la acest om puternic şi care a constituit un model profesional pentru mulți dintre cei care l-au inconjurat de-a lungul vieții.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu Evanghelic, pe data 27 ianuarie 2017, începând cu ora 14:00. Îi invit pe cei care l-au cunoscut şi apreciat să ne fie alături atunci când îl vom conduce pe ultimul său drum.

În spaţiul public au fost lansate, în ultimele ore, multe afirmaţii mincinoase referitoare la persoana mea şi la relaţia cu defunctul meu soţ. Le voi răspunde, după ce îmi voi fi îndeplinit îndatoririle faţă de cel decedat, urmând ca cei care îşi permit să mă jignească şi să atenteze la amintirea pioasă a relaţiei cu soţul meu să plătească pentru excesele lor.

În calitate de soţ supravieţuitor, îmi asum gestionarea proprietăţilor şi afacerilor defunctului meu soţ, Dan Adamescu, cu tot profesionalismul care m-a caracterizat ani şi ani de zile. Voi asigura continuitatea tuturor operațiunilor şi voi respecta toate angajamentele anterioare faţă de partenerii noştri de afaceri.

Persoane care nu au calitatea de membrii ai familiei noastre, ci sunt doar tolerate în cadrul acesteia, nu au niciun drept legal în privinţa organizării funeraliilor sau gestionării afacerilor. De aceeea, informez opinia publică că orice afirmaţii referitoare la decizii de afaceri pe care ar urma să le ia sunt lipsite de temei legal şi lovite de nulitate. Iar cei ce vor continua să le colporteze vor răspunde pentru orice daune materiale şi morale produse ca rezultat al răspândirii unor asemenea informaţii false.

Îi asigur pe toţi moştenitorii legali că voi lua toate măsurile pentru conservarea întregului patrimoniu rămas de pe urma defunctului meu soţ şi pentru pregătirea corespunzătoare a succesiunii. În termenul legal, vor avea ocazia de a-şi formula pretenţiile şi a participa la dezbaterea modului în care fiecare va primi cota legală ce-i este rezervată.
Indiferent de ceea ce simţiţi sau gândiţi în legătură cu cel ce a fost Dan Adamescu, vă rog să respectaţi funeraliile sale şi să rostiţi creştinescul „Dumnezeu să-l ierte!”.

Drept la replică, Alexander Adamescu: "Stimata Redactie, Pentru ca un singur lucru este adevarat in mesajul doamnei Carmen Palade, si anume acela ca n-a fost alaturi de tata in ultimele clipe ale lui, permiteti-mi sa aduc corectii celorlalte afirmatii facute de domnia sa:

- In primul rand numele ei nu este Carmen Adamescu, ci Carmen Palade; si-a pierdut statutul de sotie urmare a actiunii de divort pe care dansa a intentat-o in instanta in anul 2015 cand a cerut in mod expres sa revina la numele de Palade

- Nu l-a sustinut pe tatal meu - si il citez "În anul 2014, am fost arestat preventiv iar în această perioadă - în care aș fi avut cel mai mult nevoie de sprijinul moral al soției mele - ea a lipsit aproape cu desăvârșire din viața mea".

- Nu cred in lacrimile de pe obrajii ei, cand faptele spun altceva - niciodata nu l-a vizitat pe tatal meu in inchisoare sau spital - practic in ultimii 2 ani nepasandu-i prin ce tragedie trece

- Sora tatalui meu nu este alaturi de Carmen Palade, ea pregatind alaturi de mine detaliile organizatorice aferente inmormantarii

- Trupul neinsufletit al tatalui meu nu a fost depus ieri la Biserica Domnita Balasa la ora 18:00, ci a ramas la IML pentru autopsie

- Data inmormantarii nu a fost stabilita, aceasta depinzand si de rezultatele autopsiei

- Doamna Palade nu a gestionat si nu i-au fost incredintate niciodata afacerile familiei Adamescu, ea fiind tolerata strict in Unirea Shopping Center de catre tatal meu, unde din Mai 2016 comite abuz dupa abuz, nerespectand legile pietei de capital si punand in pericol continuitatea si stabilitatea centrului comercial".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL