Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Care sunt cele mai longevive animale

Thursday, 07 May 2015, 20:50 Sursă: REALITATEA.NET

Dintre mamifere, despre elefant se crede că ar trăi cel mai mult. Există poveşti despre elefanţi care au trăit 150 sau chiar 200 de ani, dar acest lucru nu a fost dovedit niciodată. Este foarte probabil să fi existat unii elefanţi, care să fi trăit aproximativ 100 de ani, însă, din prisma celor mai vechi înregistrări verificate, cel mai bătrân elefant a murit la o vârstă de puţin peste 60 de ani.

Calul împărtăşeşte onoruri cu elefantul pentru o viaţă lungă. Există multe cazuri înregistrare despre cai care au trăit peste 50 de ani.

Iată câteva înregistrări verificate despre durata vieţii la alte mamifere: hipopotamul - 41 ani; rinocerul - 40 ani; ursul  - 34 ani; maimuţele peste 20 de ani ; pisicile aproximativ 23 ani ; câinii - 22 de ani. Acestea sunt înregistrări individuale şi nu reprezintă o medie.

Dintre păsări, se afirma că papagali şi vulturii au trăit mai mult de 100 de ani. Dar acest lucru, din nou, nu a fost dovedit.

Din perspectiva înregistrărilor, speciile de păsări mari care au avut cele mai lungi durate de viaţă ar fi: Condorul - 52 ani ; Papagalul - 54 ani; Vulturul - 55 de ani; Pelicanul alb - 51 de ani. Dintre păsările mai mici ar fi : Starlingul - 17 ani; Canarul - 22 ani; Vrabia engleză - 23 ani; Cardinalul - 30 ani.

Sursa: descopera.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL