Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carantinare TOTALĂ în Capitală | Ludovic Orban: „Este o decizie pe care o iau specialiştii. Nu ne dorim acest lucru, în mod evident”

Monday, 23 November 2020, 13:39 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Nu ne dorim acest lucru, în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Ludovic Orban, întrebat dacă se va lua o decizie de carantinare a Bucureştiului în perioada următoare.

„Există o rată stabilită. Am spus că sunt mai mulţi parametri. Nu sunt specialist în astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile după care se iau astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul.

El a subliniat că decizia carantinării se ia atunci când, în baza analizei făcute de DSP, potrivit metodologiei INSP, se constată necesitatea unui astfel de demers.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL