Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carantina, reintrodusă într-o regiune din Spania ca urmare a creșterii cazurilor COVID-19

Monday, 06 July 2020, 10:24 Sursă: Realitatea.net

Districtul A Marina, situat în provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia, urmează să intre în carantină pentru cinci zile, respectiv până vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19. Măsura va viza populația acestui distric, care se ridică la puțin peste 70.000 de persoane.

În prezent, Spania ocupă locul șase în lume în topul țărilor afectate de pandemia de coronavirus, cu 297.625 de cazuri de infecție și 28.385 de decese.


Duminică, în districtul A Marina s-au înregistrat 106 de noi cazuri de COVID-19. Potrivit șefului executivului regional, Alberto Nunez Feijoo, noul focar îşi are originea în ''două sau trei baruri''. Programul de funcţionare al barurilor din zona în carantină va fi scurtat, iar adunările cu număr mare de persoane vor fi interzise până vineri.

În acelaşi timp, aproximativ 200.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare, localnicii putând trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu.

Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Vă reamintim că măsurile de izolare introduse la nivel naţional în Spania pentru a limita răspândirea COVID-19 au fost ridicate pe 21 iunie.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL