Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Cel mai folosit motor de căutare din lume a împlinit 18 ani

Tuesday, 27 September 2016, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Fiind încurajați de un coleg de facultate, David Filo (care peste câțiva ani a lansat Yahoo), Larry Page şi Sergey Brin au decis să creeze o companie și să caute investitori care să fie interesați de proiectul lor. Andy Bechtolsheim, unul dintre fondatorii Sun Microsystems, a decis să investească 100.000 de dolari în Google după ce a primit un demo al tehnologiei create de cei doi (ulterior participația deținută de acesta a ajuns să valoreze peste 1 milion de dolari).

Compania Google Inc a fost înființată în septembrie 1998, în garajul unui prieten al celor doi fondatori – Craig Silverstein, care mai târziu a devenit Directorul de Tehnologie al Google.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. La început, Google avea aproximativ 10.000 de căutări pe zi și și-a dobândit foarte repede o reputația bună ca sursă de informare, ajungând ca în anul 1999 să aibă jumătate de million de search-uri, acesta fiind și anul în care compania s-a mutat în Silicon Valley.

(w500) <p>C&Acirc

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Cu trecerea timpului, audiența motorului de căutare a continuat să crească rapid, împreună cu reputația bună privind eficiența, relevanța, rapiditatea și exactitatea cu care oferă informații.

Inițial, motorul de căutare avea folosea site-ul google.stanford.edu, urmând ca pe 15 septembrie 1997 să fie achiziționat domeniu google.com.

Fondatorii companiei au fost împotriva încărcării site-ului cu reclame pop-ups, însă mai târziu s-au răzgândit și au acceptat introducerea de reclame simple, care să conțină doar text.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. La finele anului 1998, Google indexa aproximativ 60 de milioane de pagini, iar articolele apărute în acel an în presă scoteau în evidență faptul că rezultatele căutării de Google sunt mai bune decât cele ale competitorilor precum Hotbot, Excite.com, iar site-ul este mai inovativ din punct de vedere tehnic decât site-urile care dețin și motoare de căutare, precum Yahoo, Lycos, AOL sau MNS.

Astfel, Google a reușit să atragă mulți fani care au apreciat designul simplu, iar în anul 2000 a început să vândă publicitate.

Tot în acest an, Google a reușit să depășească motorul de căutare al Yahoo, iar la ora actuală peste jumătate din căutările pe internet se fac prin acest motor de căutare.

(w500) <p>C&Acirc

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. În anul 1999, Google a primit o majorare de capital de 25 milioane de dolari, din partea a două firme de investiții Kleiner Perkins Caufield & Byers și Sequoia Capital.

Deși compania primise o sumă de bani considerabilă, tot mai avea nevoie de fonduri pentru expansiune, însă cei doi fondatori au fost sceptici privind o listare la bursă.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. După ce a primit cei 25 de milioane de dolari, Sequoia Capital i-a forțat pe Brin și Page să angajeze un CEO sau își va retrage investiția. În martie 2001, Google l-a angajat pe Eric Schmidt în funcția de CEO, urmând ca trei ani mai târziu să facă o ofertă publică inițială.

Compania este acum listată pe bursa de valori NASDAQ, iar în octombrie 2013 a atins un record de 1.000 dolari pe acțiune.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. La ora actuală, Google deține 70 de birouri în peste 40 de țări și este cel mai folosit motor de căutare din lume.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE.  Google a lansat un Doodle aniversar

Motorul de căutare online Google împlineşte marţi, 27 septembrie, vârsta de 18 ani, iar inginerii companiei americane au marcat această aniversare specială cu ajutorul unui nou logo interactiv.

Când este aniversarea Google combină expresia "când este" așa de mult utilizată în viața de zi cu zi pentru a afla informații despre evenimente, sărbători, concerte etc.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Noul doodle a fost creat pentru a se asemăna cu decorul unei petreceri aniversare, unde abundă baloane şi ghirlande multicolore.

Litera ”G”, prima din componenţa cuvântului ”Google”, poartă un coif şi se comportă ca un petrecăreţ, umflând un balon de culoare verde. Balonul se transformă în celelalte litere care compun cuvântul ”Google” (”O”, ”O”, ”G”, ”L” şi ”E”). Acestea încep să urce şi ridică în aer litera ”G”. După câteva secunde, balonul verde se sparge, litera ”G” revine la sol, iar ciclul este reluat.

Motorul de căutare Google a văzut lumina zilei pe 27 septembrie 1998, însă creatorii lui nu ştiau pe atunci că el va deveni suportul folosit de 88,6% din totalul internauţilor în anii următori, informeză rtl.fr.

Când este aniversarea Google: Google împlinește vârsta de 18 ani!

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California.

Google se poate mândri cu faptul că face parte din ”Big Four” (”Cei Patru Mari”): cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook şi Amazon.

În plus faţă de motorul de căutare, Google s-a diversificat, propunând utilizatorilor mai multe instrumente practice, complet gratuite, precum sistemul de mesagerie online Gmail.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Sloganul companiei, condusă în prezent de Sundar Pichai, este ”Don't be evil” (”Nu fiţi răi”).

Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe internet, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri. Zilnic, motorul de căutare este consultat de milioane de oameni din întreaga lume.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Cu ocazia aniversarii companiei Google, am decis să reamintim cateva fapte interesante din istoria GOOGLE 

1. Fratele lui Larry Page - Karl - în anii '90 a contribuit la lansarea companei eGroups, care in 2000 a fost cumparata cu o jumătate de miliard de dolari de catre Yahoo. Chiar dacă nu ar fi existat Google, probabil ca Larry Page ar fi lucrat în industria de Internet împreună cu fratele său.

2. Larry Page și Sergey Brin au crezut că rezultatele aplicării în practică a PageRank-ul vor servi ca bază pentru teza lor de doctorat. Până la începutul anului 1997, Paige a dezvoltat un motor de căutare rudimentar numit BackRub, care prelucra link-uri către pagini web.

3. Larry Page și Sergey Brin au fost gata să-și vândă motorul de cautare pentru 1 milion de dolari în 1997. Ei au mers în Silicon Valley unde l-au oferit Yahoo, care insa a respins oferta. În 2002, Yahoo s-a razgandit si a oferit fondatorilor Google 3 miliarde de dolari pentru motorul de cautare dar, de data aceasta, Yahoo a fost trimis la plimbare.

4 . Anual, Google.com genereaza in jur de 1.000 de "doodles" - desene dedicate unui subiect , încorporate în logo-ul companiei. Primul "doodle" a aparut atunci cand fondatorii companiei au plecat la un festival și au anuntat ca nu vor fi în măsură să remedieze rapid orice problema tehnica.

5 . Din 2010 Google cumpara o firma/luna.

6 . Atunci cand compania a ajuns la 40 de angajati, a fost angajat un bucatar propriu.

7 . Gmail poate fi utilizat în 50 de limbi.

8 . Aproximativ 1.000 de angajați Google au devenit milionari în 2004, când compania a facut o emisiune de actiuni. Una dintre cei norocosi a fost si maseuza care a lucrat la Google în 1999.

9 . Butonul "Mă simt norocos" costa Google 100 de milioane de dolari anual.

10 . Fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, detin doar 16% din companie, dar care le oferă o avere combinată de 46 miliarde de dolari.

11 . Compania ar putea avea numele Googol, dacă cineva nu ar fi scris gresit Google.

12 . Numele Google este derivat dintr-un un termen matematic "googol", care exprima un numar compus dintr-o cifra urmata de 100 de zerouri.

13 . Fiecare birou Google are elemente de design ale tarii in care se afla.

14 . Dacă o sa calculam cate video-uri vizualizeaza utilizatorii YouTube într-o lună, va rezulat 450.000 de ani.

15 . Serviciul Gmail a fost lansat pe 1 aprilei 2004, de ziua pacalelilor.

(w500) <p>C&Acirc

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. LA MULŢI ANI, GOOGLE! 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL