Canada oferă OMS un vaccin experimental împotriva Ebola

Wednesday, 13 August 2014, 10:05, Sursă: AGERPRES

Canada a oferit Organizației Mondiale a Sănătății /OMS/ un vaccin experimental împotriva Ebola, a anunțat marți Agenția publică de sănătate, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Adaugă părerea ta

Aproximativ 800 până la 1.000 de doze din acest medicament experimental ar putea fi trimise, a afirmat Gregory Taylor, director adjunct al agenției.

Zece doze din medicamentul cunoscut sub numele VSV-EBOV au fost trimise la un spital din Geneva, la cererea OMS și cu ajutorul grupului Medici fără Frontiere.

Folosirea medicamentelor împotriva Ebola în fază experimentală este justificată, a decis o comisie de etică medicală reunită de OMS care și-a anunțat marți concluziile.

Liberia a anunțat în această săptămână că a cerut doze din medicamentul ZMapp, care se pare că a fost deja folosit în tratarea a doi doctori. Cererea a fost aprobată și în țară au fost trimise doze de ZMapp.

Organizația Medici fără Frontiere, care are sute de membri în Africa de Vest, a salutat decizia OMS, dar a explicat faptul că în afară de medicamente este nevoie de creșterea masivă a numărului lucrătorilor medicali.

Potrivit OMS, până la 9 august au fost înregistrate 1.800 de cazuri confirmate și suspecte de Ebola și peste 1.000 de decese.