Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Campania de vaccinare antigripală a început, vaccinul lipsește cu desăvârșire

Thursday, 05 November 2020, 15:31 Sursă: Realitatea.net

Deși campania de vaccinare antigripală este în plină desfășurare, farmaciștii dau doar răspunsuri negative la întrebarea "Aveți vacci?", si asta pentru ca puținele doze existente sunt în cabinetele medicilor de familie.

Pe o raza de 100 de metri, in patru farmacii din centrul municipiului Iasi, nu mai sunt doze de vaccin pentru persoanele care doresc sa se imunizeze contracost. Farmacistii spun ca si ei il asteapta, insa nu stiu cand vor fi refacute stocurile.

Oamenii sunt speriați de pandemie și încearcă să cumpere doze de vaccin antigripal de unde pot.

Un caz fericit este cel al unei femei care povesteste ca are vaccinul si asteapta sa fie programata in perioada urmatoare pentru a-l face. Intrebata de unde l-a cumparat, femeia ridica din umeri, spunand ca i-a facut rost baiatul de vaccin si nu  stie de unde l-a luat acesta.

Cert este ca in faramcii nu se mai gaseste acest vaccin.

"Nu se gaseste (in farmacii - n.r.), dar eu mi-am facut din septembrie. Si eu si sotul", povesteste o alta femie. Intrebata daca ii este frica de gripa, femiea raspunde ca de gripa nu i-a fost niciodata frica, dar de Covid ii este.

Alții așteaptă vaccinul anticovid.

"Il astept pe celalalt (vaccinul anti-Covid -n.r.), poate este mai puternic si le cuprinde si pe acestea (antigripalul - n.r.)", a afirmat un barbat. 

Farmaciștii spun că stocurile s-au epuizat rapid.

"Este foarte adevarat ca acest context Covid-19 a determinat o cerere mai mare de vaccine antigripale. Farmaciștii fac tot ce le stă în putință pentru a găsi cantități mici, recunosc, de doze care să vină în sprijinul pacienților", a afirmat, intr-o interventie telefonica, Gabriela Tataringă - presedintele Colegiului Farmacistilor din Iasi.

Pana in prezent, la Iași au fost distribuite peste 20.000 de doze, iar ministrul Sănăntății, Nelu Tătaru, a spus că, până la începutul lunii decembrie, vor fi livrate aproximativ 3 milioane de doze de vaccin antigripal în toată țara.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL