Călin Popescu Tăriceanu: Mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale

Thursday, 31 January 2019, 20:47, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că este decis să candideze la alegerile prezidențiale și a lăsat de înțeles că se va discuta cu PSD pentru un candidat comun, dar dacă nu se ajunge la o concluzie, el este decis să candideze.

Adaugă părerea ta

”Ceea ce vă pot spune este că mă gândesc foarte serios la o candidatură la prezidențiale. Nu mă întrebați dacă îmi anunț candidatura sau dacă merg alături de PSD, ori separat. Nu s-a făcut această discuție, o vom lua. ”, a spus Tăriceanu, la un post de televiziune. 

Moderatorul l-a întrebat pe Călin Popescu Tăriceanu: ”Să înțeleg că în cazul în care PSD nu dorește un candidat comun, atunci veți merge singur cu ALDE. Dumneavoastră v-ați decis și candidați?”

La această întrebare, Tăriceanu a dat un răspuns care nu lasă loc de întors: ”Nu pot să răspund la această întrebare. Ați dat dumneavoastră răspunsul implicit.” Ulterior, Tăriceanu a revenit cu explicații. ”Sigur că există diferite variante, dar primul lucru pe care doresc să-l subliniez este faptul că suntem într-o coaliție cu PSD. În mod evident, cele mai mari șanse le avem dacă mergem împreună.”, a spus Tăriceanu.