Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Călător prin lume. 5 motive pentru care să vizitezi Italia

Saturday, 24 March 2018, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă nu ai vizitat până acum Italia sau dacă vrei să revezi minunata peninsulă, iată 5 motive pentru care trebuie să vizitezi această ţară absolut fantastică!

1. Istoria este la ea acasă, numeroase obiective turistice 

Coloseumul, Bazilica Sfântul Petru, Domul din Milano, Pompei, Bazilica San Marco, Arena din Verona, Domul din Florenţa, Palazzo Vecchio, Turnul din Pisa, Palatul Dogilor din Veneţia, sunt doar câteva dintre obiectivele turistice care merită vizitate cel puţin o dată în viaţă.

2. Diversitatea oraşelor 

Nu e acealşi lucru dacă alegi să te plimbi printre ruinele cetăţii eterne sau pe străduţele cochete din capitala modei, cum de altfel nu se compară o plimbare pe marginea canalelor Veneţiei cu o plimbare pe malul lacului Garda. Sau nu poti compara Verona - un oraşel micuţ şi romantic - cu superba Florenţa - un adevarat muzeu de artă renascentistă italiană. Italia îţi oferă mereu o experienţă unică în materie de oraşe întrucât, cu mici excepţii, nici unul nu seamănă cu celalalt.

3. Gastronomie fabuloasă

Pizza, paste, peşte, prăjituri şi îngheţată, Italia excelează la capitoul mâncare. Nimic nu se compară cu adevarata reţetă de carbonara sau cu pizza făcută la ea acasă. În plus, nimic nu se compară cu „gelato”, îngheţata italienască extrem de delicioasă, un adevarat răsfăţ al papilelor gustative. 

4. Moda, la ea acasă

Pasionaţii de moda pot vizita aşa numita capitala a modei, Milano.  Mai mult decât atât, fiecare oraş din Italia abundă în magazine de haine. Galeriile Vittorio Emanuele merită vizitate dacă vrei sa te plimbi printe Gucci, Prada sau Louis Vuitton.

5. Italia, leagănul Renaşterii

Nu te poţi duce în Italia fără să cunoşti măcar o parte din istoria magnifică a perioadei Renaşterii. Pentru pasionaţii de artă şi arhitectură, Italia ar fi un adevarat curs în istoria renascentistă şi nu numai. Vizitând Italia ai posibilitatea de a admira cele mai impresionante opere de artă şi arhitecutră: David a lui Michelangelo şi cupola lui Brunelleschi din Florenţa, Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci în Milano, Judecata de Apoi a lui Michelangelo în Roma, şi lista ar putea continua.

Sursa 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL