Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câinii maidanezi sunt pericol public: Un copil de 6 ani a fost găsit sfârtecat la locul de joacă

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Câinii maidanezi sunt pericol public: Un copil de 6 ani a fost găsit sfârtecat la locul de joacă

Sunt din ce în ce mai mulţi şi din ce în ce mai periculoşi. Câinii fără stăpân fac tot mai multe victime în România.

Numai în Bucureşti, în fiecare zi ajung la spital cam 30 de oameni care au fost muşcaţi de câinii comunitari şi solicită tratament antirabic. Soluţii nu prea sunt. Adăposturile sunt pline până la refuz, iar bani pentru construirea altora nu se găsesc. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât uneori se întâmplă ca oamenii să nu mai scape vii din colţii maidanezilor furioşi sau înfometaţi.

Azi-noapte la Constanţa, o fetiţă de şase ani a fost sfârtecată de o haită de câini. Fetiţa se juca pe maidanul din faţa casei, când a fost atacată de câini.

Poliţiştii au găsit copilul mort, la câteva sute de metri de casă. Fetiţa avea faţa desfigurată şi o parte din scalp era smuls. Legiştii au stabilit că a murit sfâşiată de câini. Localnicii spun că în zonă sunt multe haite de maidanezi. Au chemat de multe ori hingherii, însă iubitorii de animale nu le-au permis să ridice câinii.


În mai toată ţara, câinii maidanezi sunt pericol public.
La Brăila, nu mai puţin de 15.000 de animale mişună pe străzile din oraş şi nu e zi în care un om să nu fie muşcat de câini. Adăposturile sunt pline şi, pentru că legea nu permite eutanasierea maidanezilor, autorităţile se gândesc să îi elibereze. Spre disperarea localnicilor.

Plin de câini comunitari este şi Bucureştiul, unde trăiesc aproximativ 40.000 de câini fără stăpân.
Şi aici au făcut victime. Acum doi ani, un japonez a fost muşcat de un maidanez, care i-a secţionat o arteră de la picior, iar în urma sângerării, omul a murit.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL