Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câinii au devenit din nou o PROBLEMĂ. Refuzi şi tu să faci asta, ca şi ceilalţi proprietari?

Wednesday, 24 September 2014, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultatele sondajului, realizat de Mercury Research la cererea Vier Pfoten, arată că proprietarii de câini care nu sunt de acord cu sterilizarea animalelor indică printre motive costul ridicat al procedurilor (35 la sută), faptul că animalele sunt ţinute sub control, în curţi îngrădite (13 la sută), dar şi că sterilizarea nu este naturală, iar câinele are dreptul să se reproducă (opt la sută).

Autorii studiului au precizat că jumătate din populaţia României deţine cel puţin un câine, numărul proprietarilor acestor animale fiind mai mare în zonele rurale. Astfel, 82 la sută dintre gospodăriile din zonele rurale deţin cel puţin un câine, în timp ce 23 la sută din gospodăriile din zonele urbane au un animal.

Potrivit sondajului, majoritatea românilor ar fi dispuşi să plătească cel mult 50 de lei pentru sterilizarea, microciparea şi înregistrarea câinilor, în timp ce 16 la sută dintre cei chestionaţi au spus că nu ar cheltui niciun leu pentru aceste proceduri.

În studiu se mai arată că jumătate dintre români (52 la sută) nu cunosc prevederile actualei legislaţii de gestionare a câinilor. Dintre aceştia, 21 la sută au declarat că nu ştiu ce prevede legislaţia, iar 31 la sută au spus că nu au auzit niciodată de această lege. Mai puţin de jumătate dintre români (47 la sută) cunosc legea doar parţial, iar unu la sută dintre respondenţii cu vârste de peste 18 ani au spus că ştiu cel puţin două prevederi majore ale legii.

De la 1 ianuarie 2015, proprietarii de câini de rasă comună riscă amenzi dacă nu îşi sterilizează, identifică prin microcip şi înregistrează animalele în Registrul naţional al câinilor cu stăpân (RECS).

Sursa: Mediafax


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL