Cai lăsaţi în libertate în mijlocul oraşului! Cum s-a putut întâmpla aşa ceva

Tuesday, 28 August 2018, 16:22, Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii locali au sancţionat un timişorean după ce acesta şi-a lăsat caii în libertate într-un parc din oraş. În acest an s-au înregistrat 24 de amenzi pentru cazuri similare.

 

 
Adaugă părerea ta

Potrivit poliţiştilor locali din Timişoara, zilele acestea a existat o sesizare conform căreia într-un parc se aflau în libertate trei cai.

”La scurt timp proprietarul, un cetăţean care locuieşte pe str. Batania, a fost identificat şi sancţionat conform Legii 61/1991 republicată pentru lăsarea în libertate a anumalelor care pot reprezenta pericol pentru cetăţeni şi pentru traficul rutier, sancţiunile pentru astfel de situaţii ajungând până la 500 lei. Astfel de cazuri au mai fost întâlnite pe străzile oraşului, în acest an fiind aplicate un număr de 24 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe conform Legii 61/1991 republicată pentru lăsarea în libertate a animalelor în special cabaline”, arată poliţiştii locali din Timişoara.

Poliţia Locală atrage atenţia posesorilor de animale de fermă să respecte legislaţia atât în ceea ce priveşte lăsarea în libertate a acestora, deoarece prin prezenţa pe străzi pot determina producerea de accidente rutiere, cât şi în ceea ce priveşte creşterea în condiţiile şi în zonele impuse de actele normative în vigoare, în caz contrar fiind sancţionaţi drastic.

 

Sursa