C.P. Tăriceanu: Jandarmii au apărat ţara în faţa anarhiei

Tuesday, 14 August 2018, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este pe aceeaşi lungime de undă cu aliaţii din PSD în legătură cu protestele din 10 august. Să ataci repetat o instituție importantă precum Jandarmeria pentru că a încercat să "împiedice anarhia", este o dovadă de oportunism, rea-voință și mentalitate antidemocratică, a scris Tăriceanu într-un mesaj postat pe reţelele de socializare. 

Adaugă părerea ta

"Revin cu o serie de precizări necesare, în situația în care văd că unii continuă să pună paie pe foc și încearcă divizarea românilor," îşi explică Tăriceanu demersul.

"Primul mesaj este către români: suntem cu toții cetățeni ai României, o singură țară și un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorități agresive și violente să ne împartă în susținători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din țară împotriva celor din diaspora, ș.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar și respingerea violenței de orice natură și respectul față de drepturile și libertățile individului și față de instituțiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranță din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici."

Tăriceanu sugerează că mulţi protestatari au fost atraşi într-o bătălie poltiică, fără ştirea lor, iar cei care-i "îndeamnă la violență verbală sau chiar fizică urmăresc să îi folosească drept pioni și depinde de noi toți să nu intrăm în jocul lor."

Preşedintele Senatului îi atacă apoi pe politicieni care "fac acum coadă la Parchet pentru a-i denunța în bloc pe jandarmii chemați să mențină ordinea. Să ataci repetat o instituție importantă pentru că a încercat să țină sub control violențele din timpul protestelor și să împiedice anarhia, este o dovadă de oportunism cras și rea-voință și trădează o mentalitate antidemocratică.

Nu așa se ajunge la putere! România nu se construiește cu înjurături și abuzuri, ci prin moderație, efort și respectarea valorilor care ne unesc!"

Liderul ALDE nu pomeneşte niciun cuvânt despre solicitarea unui politician din Austria ca partidul condus de Tăriceanu să fie exclus din grupul european Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).