Bugetul pe 2019, naștere în chinuri. Când ar putea fi pus în dezbatere publică

Tuesday, 08 January 2019, 16:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Buget 2019. Proiectul bugetului pe 2019 va întârzia câteva saptămâni și cel mai probabil va intra spre sfârșitul lunii în dezbatere publică. La finalul anului 2018 Coaliția PSD-ALDE anunțase că bugetul de stat va fi gata în luna ianuarie și va fi adoptat într-o ședință extraordinară a Parlamentului.

"Nu este gata, există probleme la diverse ministere, iar calculele nu sunt finalizate. Cel mai devreme va intra în dezbatere publică în 25 ianuarie. Sansele să mai fie convocată ședința extraordinară a Parlamentului sunt mici", au explicat surse din interiorul Coaliției pentru Hotnews.ro.

Buget 2019. Inițial, la nivelul Coaliției se preconiza că bugetul va intra în dezbatere publică la începutul lunii ianuarie și că cel mai probabil va exista o ședință extraordinară a Parlamentului.

Buget 2019. Reamintim că la începutul lunii decembrie ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declara că bugetul de stat este aproape gata și urmează să intre în dezbatere în Parlament, în luna decembrie.

Iohannis, atac la Guvern: "Se ocupă de schimbat şefi la ANAF în loc să facă bugetul"

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit vineri de faptul că Guvernul Dăncilă nu a venit cu o propunere de buget pentru anul 2019, dar "se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii".

Klaus Iohannis despre bugetul pe 2019: "Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu există, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, fiindcă toată lumea are nevoie de bugetul pe anul în curs, pentru că deja este târziu, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit".Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE