Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bugetul de stat pe anul 2021, pe ultima sută de metri. Florin Cîțu: Voi lucra la elaborarea documentului inclusiv de Crăciun şi Revelion

Thursday, 05 November 2020, 10:24 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor", a afirmat Cîţu înt-un interviu la Rock FM.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, Ministrul Finanţelor a precizat că va fi o "revenire anul viitor cu o consolidare fiscală".

"Estimarea noastră (de creştere economică, n.r.) pentru anul viitor este printre cele mai conservatoare. M-am uitat la ce estimează şi Fitch sau FMI sau alte instituţii şi toate dau o creştere economică de 4,9% pentru România. Noi credem că o să fim la 4,7. Nu ştiu exact cifrele. Le fac cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dar revenire anul viitor cu o consolidare fiscală. Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult. Deficitul mai mic vine din venituri mai mari. Digitalizarea ANAF va aduce mai multe venituri la buget", a mai spus ministrul.


La sfârşitul lunii octombrie, Florin Cîţu arăta, pe pagina sa de Facebook, că Ministerul Finanţelor Publice nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.

La începutul lunii septembrie, premierul  Ludovic Orban afirma că își doreşte ca proiectul de buget pe anul viitor să fie dezbătut şi votat de Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie.

Mai mult decât atât, Orban spunea că bugetul pe anul viitor ar putea fi dezbătut şi votat în perioada dintre Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât să existe un buget pentru anul următor încă din prima zi a lui 2021.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL