Bucureștiul rămâne la fel, dar se vrea schimbarea numelor marilor Piețe. Cum s-ar putea numi Piața Universității și Piața Unirii

Tuesday, 17 December 2019, 20:41 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET
Un proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri, iniţiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieţei Universităţii din București în Piaţa I.C. Brătianu.
 

Proiectul este o iniţiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care spun că „este o datorie de onoare a municipalităţii această atribuire a numelui lui Brătianu pieţei astfel create prin intersecţia bulevardelor mai sus menţionate şi care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”, conform Mediafax.

Anunțul vine în contextul în care, ieri, consilierul USR, Octavian Berceanu, a anunțat că Parcul Unirii din București și-ar putea schimba numele în "Parcul Teoctist Patriarhul", potrivit unui referat de aprobare semnat de Gabriela Firea.

Reamintim că acum doi ani, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de schimbare a numelui Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-20 18:41:26
Adrian

Parcul teoctist a matii...cu toate proiectele astea. Alte placute de schimat ,alti bani,schimbari de adrese si buletine.Astia de la ALDE si proasta de Firea in afara de tarate si paie,ce mai aveti in cap? Sunt tari care nu si-au schimbat numele strazilor zeci de ani ,la noi la fiecare 4-5 ani le schimba.

Alte articole din: CULTURĂ