Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bucureștiul, pe lista ROȘIE la Bruxelles. Persoanele din mai multe zone din România vor intra în Belgia cu test covid și autoizolare

Friday, 14 August 2020, 21:34 Sursă: Realitatea.NET

”În continuarea informațiilor referitoare la condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august a.c., o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie. Astfel, începând de azi, în zona roșie sunt incluse următoarele zone/județe din România:
· București-Ilfov (București, Ilfov);
· Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj);
· Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că în zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe:
· Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
· Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);
· Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);
· Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie.
Totodată, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore”, se arată în comunicatul transmis de MAE.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL