Boureanu: Preşedintele a profitat de hibele Constituţiei

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
La Realitatea Zilei Răzvan Dumitrescu şi invitaţii săi au dezbătut decizia Curţii Constiuţionale, care a constatat că nu există motive care să justifice suspendarea preşedintelui.

Domnul Boureanu (PLD) a dorit să sublinieze că există hibe ale Constituţiei şi că preşedintele a profitat de aceste hibe şi de limitele legii fundamentale a statului.

Sorin Roşca Stănescu, directorul ziarului Ziua, a clarificat situaţia deciziei Curţii Constituţionale: "Nu simtem în posesia unor decizii ale Curţii Constituţionale. Sunt doar nişte comuicate. Acestea vor fi oficiale când vor fi publicate în Monitorul Oficial". Sorin Roşca Stănescu a mai adăugat că, în opinia sa, valoarea unei Constituţii se vede exact în asemenea momentele de criză.

Într-o intervenţie telefonică în direct, preşedintele PD, Emil Boc, a explicat şi el decizia Curţii Constituţionale: "Avizul va fi negativ cu privire la suspendarea preşedintelui din partea Curţii Constituţionale. Dar parlamentul urmează să ia o decizie politică. Justiţia şi-a spus cuvântul, din acest punct de vedere decizia este foarte clară". Domnul Boc a sublinat la fel ca şi Traian Băsescu, că nu există încălcări grave sau mai puţin grave ale Constitiţiei.

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ