Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, vrea prag pentru abuz în serviciu

Friday, 24 March 2017, 18:48 Sursă: REALITATEA.NET

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu s-au pronunțat asupra acestei solicitări, o decizie urmând să fie luată la următorul termen al procesului, ce va avea loc în data de 28 martie. 

Cererea fostei soții a liderului PSD vine după ce sute de mii de români au ieșit în stradă și au protestat față de Ordonanța de Urgență 13 a Guvernului Grindeanu, care urma să introducă în Codul Penal, printre altele, un prag al prejudiciului pentru abuzul în serviciu de 200.000 de lei. OUG 13 a fost abrogată, ulterior, prin publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței 14.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în luna iulie a anului trecut, alături de fosta sa soție Bombonica Prodana.

Procurorii îl acuză pe șeful PSD de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, fapte săvârșite în perioada în care acesta ocupa funcția de președinte al CJ Teleorman, iar pe Bombonica Prodana, de abuz în serviciu.

În acea perioadă, Bombonica Prodana ocupa funcțiile de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC.

Mai exact, oamenii legii susțin că social-democratul ar fi intervenit pentru mențierea în funcții a unor persoane în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, care, în realitate, prestau servicii la sediul PSD Teleorman.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL