Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bombardiere ruse, interceptate în apropiere de Alaska

Tuesday, 25 April 2017, 07:38 Sursă: Agerpres

Bombardiere ruse Tupolev Tu-95 au fost reperate în spațiul aerian internațional în trei rânduri, pe 17, 18 și 20 aprilie, conform Pentagonului și comandamentului militar însărcinat cu securitatea aeriană a Statelor Unite și Canadei (NORAD): de două ori aproape de insulele Aleutine și o dată aproape de suprafețele continentale al Alaskăi și Canadei.

În două rânduri, NORAD a trimis avioane de vânătoare pentru a executa operațiuni de interceptare "sigure și profesioniste".

Interceptările în plin zbor între avioane de vânătoare și bombardiere survin frecvent în spațiul aerian internațional, inclusiv aparate rusești escortând uneori avioane de recunoaștere americane în jurul mării Baltice și în apropiere de Rusia.

Dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a precizat că acest tip de operațiuni nu a fost observat de mai multe luni în jurul Alaskăi, poate pentru că enormele bombardiere Tu-95 "Bear" (nume de cod al NATO) au fost blocate la sol pentru probleme de întreținere.

"Este prima dată după circa doi ani și jumătate când vedem că Rusia execută o misiune cu bombardiere de lungă distanță de acest tip în apropierea și în jurul Alaskăi", a declarat căpitanul Jeff Davis.

O purtătoare de cuvânt a NORAD, Lori O'Donley, a adăugat că mai multe avioane ruse de patrulare maritimă IL-38 au fost de asemenea reperate și identificate în aceeași zonă a spațiului aerian internațional, pe 19 aprilie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL