Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Bombă cu ceas în portul Constanța: peste 25.000 de tone de azotat de amoniu, în depozite. De aproximativ 10 ori mai mult decât în cazul exploziei din Beirut!

Thursday, 13 August 2020, 12:12 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
Azotatul de amoniu este folosit preponderent în industria producerii de îngrășăminte chimice, iar depozitarea se face în condiții speciale ferit de foc, în cantități limitate în funcție de concentrația de azot, culoare de acces între stive, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianți, pulberi metalice), spune sursa citată. Acest tip de marfă este stocat în magazii specializate certificate de ISU.

Potrivit administrației portuare, astăzi, 13 august 2020, sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța, astfel:
  • 4.908 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Schenker (Constanța Sud), urmând sa plece în următoarele 2 săptămâni în tranzit în Ungaria;
  • 17.521 tone de azotat de amoniu sunt depozitate în magazii certificate la Chimpex (în zona de nord a portului Constanța);
  • 3.523 tone de azotat de amoniu sunt depozitate la Midia Internațional (în zona Midia a portului Constanța).
De la începutul anului până în prezent, s-au operat în portul Constanța 87.292 tone azotat de amoniu la navele maritime și fluviale, o cantitate normală și medie în raport cu cantitățile operate în ultimii 5 ani. Toți operatorii ce au operat acest tip de marfă îndeplinesc condițiile de siguranță impuse, conform ISU.
Ultima navă cu azotat de amoniu a fost operată în data de 17 iulie 2020.
 
La începutul acestei săptămâni, 35.000 de kilograme de azotat de amoniu au fost descoperite în localitatea Vlădeni, de către polițiștii de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Sacii de azotat de amoniu erau depozitați în soare, riscând să explodeze în orice moment din cauza supraîncălzirii. 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL