Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bolile care se agravează vara! Ai mare grijă!

Tuesday, 11 June 2019, 20:48 Sursă: REALITATEA.NET

Căldura excesivă, uscăciunea aerului, modificarea presiunii atmosferice, transpirația abundentă care duce la deshidratare sunt factori ce pot perturba buna funcționare a organismului. Astfel, specialiștii au descoperit că incidența pietrelor la rinichi crește când se înregistrează, pe termen lung, temperaturi-record. Pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi, care sunt alcătuite din minerale și săruri acide, trebuie să te hidratezi foarte bine pe caniculă. Alimentația zilnică trebuie să fie mai săracă în proteine, zahăr și sare. De asemenea, capriciile verii pot cauza neplăceri celor ce suferă de astm. Temperatura aerului care se schimbă brusc aduce simptome de astm.

Mulți suferinzi de scleroză multiplă constată că temperatura ridicată le agravează simptomele. De fapt, un vechi test pentru depistarea sclerozei multiple presupunea imersarea pacientului într-o baie fierbinte, pentru a vedea dacă persoana prezintă simptome neurologice. Semnele unei alte boli autoimune, lupusul, se intensifică pe timp de vară. La trei sferturi din suferinzii de lupus, razele soarelui cauzează erupții pe piele, oboseală și dureri articulare.

Canicula afectează persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau care prezintă risc ridicat pentru acestea. Asta, fiindcă temperatura ridicată creşte ritmul cardiac şi scade tensiunea arterială. E posibil ca inima slabă să nu mai poată pompa destul sânge: corpul se răcoreşte mai greu şi se supraîncălzeşte rapid. Dacă ai probleme cu inima, este recomandat să stai în casă în zilele fierbinţi, să consumi suficiente lichide şi să renunţi la cafea şi alcool pentru a te menţine hidratată. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL