Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Despescu, despre DOCUMENTELE pe care trebuie să le aibă fiecare român când pleacă de acasă

Saturday, 11 April 2020, 17:04 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Despescu: Cetățenii să se deplaseze NUMAI dacă au URGENȚE

„Facem apel la toti cetatenii sa se deplaseze numai in conditii de stricta necesitate, pentru urgente, pentru ca vor fi supusi verificarilor si se vor aplica sanctiuni daca sunt nereguli.

Bogdan Despescu, ANUNȚUL despre MĂSURILE de Florii și de Paști. Unde vor fi mai multe controale

De aceste sărbători suntem in permanenta cooperare cu Biserica, au fost transmise mai multe recomandari si impreuna vom actiona ca sa se respecte aceste recomandari”, a spus secretarul de stat în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS.

Declarația pe care trebuie s-o completeze toți românii pentru a ieși din casă

Care sunt DOCUMENTELE pe care trebuie să le aibă românii când pleacă de acasă

Despre deplasările la rude, chestorul-șef Bogdan Despescu spune că „cel mai important e sa ne deplasam numai cand e strict necesar, pentru un anumit sprijin. Cel mai bine ii protejam stând acasa. Sunt exceptii in ordonantele militare cand membrii familiei, rude, au nevoie de ingrijire. Numai atunci sa ne deplasam, in rest cel mai bine ii protejam stand acasa”.

În cazul în care este vorba de îngrijirea sau asigurarea celor necesare sau îngrijirea unor membri de familie, părinți, bunici, Bogdan Despescu a prezentat cum pot dovedi românii că merg să își ajute rudele.

„În astfel de situatii, la momentul verificarii, cetățenii trebuie să prezinte Declarația pe propria răspundere, actul de identitate, prin  care se dovedeste locul de unde se deplasează, iar din declarația pe propria raspundere locul unde urmeaza sa mearga”, a explicat Bogdan Despescu, la Realitatea PLUS.

Declarația pe care trebuie s-o completeze toți românii pentru a ieși din casă

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL