Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bode, despre alocarea banilor pentru reabilitarea drumurilor naționale: "Nu s-a mai făcut în acest an în funcție de influența baronilor" locali"

Tuesday, 01 December 2020, 16:57 Sursă: Realitatea.net

"Vom continua să investim în drumurile naţionale din România, pentru că sunt foarte importante în economia mobilităţii între reţelele principale, între autostrăzi, dar în acelaşi timp, ţinând cont de faptul că avem în România aproape 900 de kilometri de autostradă şi 16.000 de kilometri de drum naţional, este clar că este o nevoie foarte mare de a investi în reţeaua de drumuri naţionale. Anul acesta am reuşit să reabilităm aproape 1.300 de kilometri. Anul acesta am avut bugete corect repartizate către DRDP-uri (direcţiile regionale de drumuri şi poduri - n.r.). Bugetele noastre nu au mai urmărit puterea unui 'baron' local, aşa cum făceau cei dinaintea noastră. Din păcate, banii pentru reabilitarea drumurilor naţionale urmăreau influenţa politică a unuia sau altuia în Guvern. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în acest an, pentru că am constatat, pe de o parte, că banii care au mers în anumite direcţii nu au rezolvat problema infrastructurii, din păcate, iar DRDP-urile din Ardeal, în special, au fost în permanenţă văduvite de resurse. În consecinţă, am alocat resurse corect către fiecare DRDP şi către fiecare secţie de drum în parte, astfel încât reţeaua de drumuri să fie întreţinută şi reabilitată", a afirmat Bode.

Ministrul Transporturilor a fost prezent, marţi, în localitatea Bălan, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a 20 de kilometri din Drumul Naţional 1G, pe ruta Tihău - Hida.

Potrivit directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Ciocan, Drumul Naţional 1G Tihău - Hida a fost modernizat cu circa 12 milioane de lei, pentru 20 de kilometri de carosabil.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL