Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boboteaza la Brăila. Pe ninsoare, prin apa înghețată a Dunării, pentru a prinde crucea

Sunday, 06 January 2019, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului s-a desfășurat slujba religioasă oficiată de ÎPS Dr. Casian, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Peste 2000 de brăileni au participat la sărbătoarea Bobotezei, unii dintre ei participând și la slujba în care Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă. Alții au preferat să meargă direct pe malul Dunării să-și găsească un loc bun, de unde să vadă mai bine momentul aruncării crucii în Dunăre.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn, iar, conform tradiției, șapte brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă. Cei șapte s-au aruncat de pe Șalupa Zorile în apele fluviului în încercarea de a recupera crucea.

Crucea „Bobotezei” 2019, a fost prinsă de brăileanul Luca Dimitrie Buricea, în vârstă de 19 ani.

După recuperarea crucii din apă cei șapte brăileni curajoși au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopie cu o sumă de bani, dar și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL