BNR face angajări. Ce test psihometric trebuie să treci

Monday, 09 March 2015, 14:17, Sursă: REALITATEA.NET

Banca Naţională a României (BNR) face angajări: sunt disponibile aprox. 60 de posturi în acest an.

Adaugă părerea ta

BNR va scoate la concurs în acest an 50-60 de posturi, în linie cu programul anual de angajări, selecţia fiind determinată atât de cunoştiinţele tehnice, cât şi de profilul candidatului şi cât de potrivit este cu jobul respectiv, a declarat luni la ZF Live Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR.

"Avem un set de cerinţe de competenţe pentru fiecare post, salariatul e testat printr-un instrument psihometric şi vedem dacă profilul se suprapune cu cerinţa postului. Uneori chiar dacă profesional e foarte bun le spunem că nu se potrivesc cu postul. Dacă luăm o persoană dinamică şi o punem într-un post de analize, de studii, poate nu va performa sau o va face cu un stres interior mare. El poate fi bun pe alt post", a spus Tolici.

Recent, BNR a organizat un concurs pentru ocuparea a 12 posturi la Direcţia de Supraveghere Bancară, condusă de Nicolae Cinteză. Din 80 de candidaţi, au fost recrutaţi doar trei.

În momentul de faţă, BNR derulează procedura pentru ocuparea a 10 posturi de referent de specialitate în cadrul Programului de formare profesională a tinerilor specialişti, cu contract de muncă pe durată determinată.

Paşii pe care candidaţii îi au de parcurs sunt aici